TA-THA-TA Studio / ASWA

May 17, 2018 no comments Feed


© Phuttipan Aswakool

© Phuttipan Aswakool
  • Architects: ASWA
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Lead Architects: Phuttipan Aswakool, Chotiros Techamongklapiwat
  • Construction: JS Planning
  • Clients: TA-THA-TA
  • Area: 120.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Phuttipan Aswakool

© Phuttipan Aswakool

© Phuttipan Aswakool

Text description provided by the architects. ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic) realized a studio with a collaged metal mesh façade for TA-THA-TA, a functional but playful Thai brand bag, in Bangkok, Thailand. The project holds a 120 m2 with 3.5 floors where first floor occupied by stocks. On second floor was used for assembling and a studio located on third floor with mezzanine level for rest space.


© Phuttipan Aswakool

© Phuttipan Aswakool

The small and narrow site has an existing big tree in the front of the property that contributes shading and great view for studio. With 4 meter width, the studio with a high gable roof tends to deflect the sun heat and provided extra and relaxed space for studio. Due to the limitation, a toilet is located in the middle of stairway to allow natural ventilation for every floor


Section A

Section A

Variation of metal meshes was selected as a main material for a collaged façade which refers to TA-THA-TA’s identity which is collaborated design between architect and client. By providing a pattern outline, from architect and client selected a mesh pattern to complete a design. A full height window behind façade of studio and assembly area overlooks a variation pattern and serenity of a big tree. For interior decoration, ASWA providing space and materials finished, and furniture completed by TA-THA-TA to showcase their genuine identity.


© Phuttipan Aswakool

© Phuttipan Aswakool


Source: ArchDaily